Foamroller

In de (top)sport wordt al jaren gebruik gemaakt van de foamroller. Bij de recreatieve sporters wordt er naar mijn inziens nog te weinig mee gedaan, en dat is een gemiste kans!
In dit blog van Sport Fysio Advies ga ik er meer over vertellen.

Wat is een Foamroller?

Een foamroller is en massage-tool die jezelf heel gemakkelijk kunt toepassen en het zorgt voor een optimaal herstel van spieren en gewrichten. Het mooie van foamrollen is dat je blessures kunt voorkomen en niet direct hoeft te bellen naar een sportfysiotherapeut of masseur. Eigenlijk kan iedereen er gebruik van maken, ook mensen die een fysieke baan hebben of wat minder sportief zijn!

Wat kun je met een Foamroller?

  • Verminderen van spierspanning en knopen in een spier (triggerpoints);
  • Losmaken van bindweefsel;
  • Verbeteren van de beweeglijkheid van gewrichten;
  • Zorgt voor een betere doorbloeding.

Voor goede oefeningen met een foamroller verwijs ik je naar deze pagina over foamroll oefeningen! Of bekijk dit filmpje, en zie hoe je onmiddellijk zelf aan de slag kunt.

Mijn ervaring als sportfysiotherapeut:

In het begin ervaren mensen de zelfmassage als heftig, daarom leg ik iedereen uit dat dit normaal is. Naarmate ze vaker aan de slag gaan met een roller worden de spieren en gewrichten soepeler. Het is echter wel van belang om het te onderhouden, je kunt dit doen door er een wekelijkse of dagelijkse routine van te maken.

Een foam roller kopen, waar moet je op letten?

Tegenwoordig zijn ze er allerlei soorten en maten foamrollen, je hebt harde en zachte, met en zonder ribbels. Als startende roller, raad ik je aan om te beginnen met een zachte en gladde foam roller. Zodra je ervarener wordt, kunt je altijd nog overstappen naar een hardere.

Deel dit artikel
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Plaats een reactie